Alanvaihtaja myynti- ja asiakasvastaavaksemme

Oletko joskus ajatellut, että minä olisin varmaan hyvä myyjä? Tai oletko huomannut, että tulet todella hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa? Entä oletko joskus toivonut ansiotasosi nousua tai inhimillisiä työaikoja? Mikäli esimerkiksi jokin näistä on motivaationasi alanvaihdolle, seuraavaksi hieman lisää pohdittavaa sinulle – tuleva myynti- ja asiakasvastaavamme.

”Myynnin oppii. Se ei ole mahdotonta, ei sirkustemppuja eikä varsinkaan huutelua kylillä ja toreilla. Riittää, että sinulla on halu onnistua sekä taito omaksua uusia asioita ja noudattaa oppimaasi.”

Myynti- ja asiakasvastaavana meillä Eniro Finlandilla tehtävänäsi on hoitaa omia asiakkuuksiasi sekä tarjota uusille asiakkaille parhaita mahdollisia sähköisiä markkinoinnin ja myynnin näkyvyysratkaisuja. Tulet myymään asiakkaiden itsensäkin tuntemia ja käyttämiä palveluita. Salkussasi on mm. 0100100-tuoteperhe sekä muut tunnetuimmat digitaalisen markkinoinnin kanavat kuten Google, Facebook ja kotisivuratkaisut. Nämä voivat olla sinulle täysin uusia asioita ja siitä huolimatta voit menestyä tässä työssä. Vaikka tässä tehtävässä on pohjapalkka, se ei ole se mitä tavoittelemme. Yhdessä muiden kollegiaalisella tuella varmistamme, että tulet saavuttamaan paljon enemmän.

”Tekemällä enemmän ansaitset enemmän. Vaikka se tässä työssä on totta, ei se tarkoita sitä, että pakerrat aamusta iltaan. Meillä työskentelet virka-aikaan.”

Työmme ei ole tuputtamista tai luukutusta. Olemme ylpeitä siitä, kuinka pidämme huolta asiakkaistamme ja palvelemme heitä. Jos puhelimessa työskentely on sinulle vielä vierasta, tulet nopeasti huomaamaan, että puhelin ei ole mörkö vaan toimiva työkalu ja väline menestykseen. Tähän ja moneen muuhun myyntityöhön liittyvään asiaan saat meiltä alkumetreistäsi lähtien jatkuvaa valmennusta. Ja koska sinunkin osaamisesi tulee meillä kasvamaan, voit halutessasi saada myös lisävastuuta. Pääset viemään meitä yrityksenä ja myyntiorganisaationa eteenpäin ja ennen kaikkea itse kehittymään sinusta välittävien ihmisten seurassa.

 

Kuinka kuvaisimme arkeamme?

Hyvän palkkatason lisäksi meitä motivoi asiakkaidemme menestys. Se tarkoittaa meille onnistumista omassa työssämme. Ja mikäs sen parempaa kuin nauttia onnistumisesta yhdessä tämän mahtavan työporukan kanssa. Me olemme kaikki persoonia ja yksilöitä. Samaan muottiin et meitä saa puristettua millään – emmekä me sitä edes halua. Me olemme kaikki myynnin artisteja, jotka muotoilevat asiakkaidensa tulevaisuutta. Emme ratsasta vanhoilla näytöillä vaan joka ikinen päivä me ansaitsemme työkavereidemme luottamuksen ja kunnioituksen.

Meille on tyypillistä periksiantamattomasti kehittää myyntityötämme. Siihen pääsevät kaikki osallistumaan. Me asetamme myynnissä pitkälti itse yhdessä omat tavoitteemme, vaikka budjetti toki tulee konserniltamme. Tavoitteet saavuttaaksemme etsimme ja löydämme yhdessä parhaat uudet käytännöt. Meillä kun ei tehdä asioita niin kuin ennen tai toisteta jotain mikä toimi viisi vuotta sitten. Toisaalta me uskallamme olla myös väärässä. Teemme välillä virheitä mutta niitä tekemällä me myös opimme.

Tavoitteenamme on olla Pirkanmaan paras työpaikka, ja meille on luonteenomaista sanoa rohkeasti tavoitteemme ääneen. Arkeamme ohjaa tyypillisesti myynnilliset ja liiketaloudelliset tavoitteet, ja siksi meille on työyhteisönä tärkeä asettaa itsellemme myös muita meitä motivoivia tavoitteita.

 

Tällaisella taustalla ja ominaisuuksilla menestyt meillä

Aikaisemman työkokemuksen sijaan tässä työssä menestymisessä olennaisempaa on oikea asenne. Se on intoa menestyä sekä oppia uutta ja halua auttaa niin asiakkaita kuin työkaveria. Se on myös rohkeutta heittäytyä ja olla luova samaan aikaan kun taitaa vaadituissa kohdissa ohjeiden ja neuvojen mukaan toimimisen. Meistä olisi myös hienoa, jos jakaisit kanssamme palon oman osaamisesi ja toimintamme kehittämiseen. Näillä ominaisuuksilla ja työelämätaidoilla löydät varmasti itsellesi omannäköisesi polun menestyä meillä – yhdessä kanssamme.

Olet sitten opiskelujen jälkeen siirtymässä työelämään tai jo hankkinut työkokemusta vaikkapa asiakaspalvelusta, terveydenhoitoalalta tai tuotannon parista, meistä olisi hienoa kuulla sinusta lisää, mikäli myynti- ja asiakasvastaavan työmme vaikutti sinusta kiinnostavalta.

 

Seuraavaksi 

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä itse tehtävästä tai meillä työskentelystä, myyntipäällikkömme Kati tai Miika vastaavat niihin mielellään. Kesä ja lomat hieman sotkevat aikatauluja, joten Katin (045 139 1131) ja Miikan (044 344 4442) tavoitat puhelimitse parhaiten joko ennen 29.6. tai 1.8. jälkeen. Voit myös luonnollisesti laittaa sähköpostia kati.haikola@sentraali.fi tai miika.aaltonen@sentraali.fi.

Mikäli olet jo tältä istumalta valmis hakemaan ja kertomaan meille itsestäsi, voit lähettää hakemuksesi alla olevan ”Lähetä hakemus” -linkin kautta. Hakuaika tehtävään päättyy 13.8.2018.

Alamme käydä hakemuksia läpi 1.8. alkaen, minkä jälkeen olemme mahdollisimman pian sinuun yhteydessä. Viimeistään kuulet meistä heti hakuajan päätyttyä. Me emme järjestä useita haastattelukierroksia tai grillaa sinua tyhjänpäiväisillä kysymyksillä. Sovitaan tapaaminen tänne meille Finlaysonille, tutustutaan rauhassa ja vakuututaan puolin ja toisin toisistamme.

Lähetä hakemus    Tulosta
 
Viimeinen hakupäivä:
13.08.2018
 
Paikkakunta:
Tampere
 
Yhteyshenkilöt:
Kati Haikola
Matkapuh: +358 451391131

Kotisivu:
http://www.sentraali.fi